Autoverzekering

Autoverzekering

Wij bieden verschillende autoverzekeringen aan van verschillende verzekeraars en dekkingen. Wij geven je graag een advies over de verschillende mogelijkheden voor de verzekering van je auto neem hiervoor contact met ons op. Wat is een autoverzekering en welke dekkingen zijn er verkrijgbaar voor de verzekering van je auto.

Dekkingen

WA autoverzekering
Met een WA dekking is je auto verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Schade aan je eigen auto is bij deze vorm niet gedekt. De WA verzekering is wettelijk verplicht in Nederland. Voor het verhalen van een schade op de tegenpartij kun je een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Wil je ook dekking voor bijvoorbeeld diefstal, brand, storm of slippen kies dan voor een WA + Beperkt casco verzekering of WA+ Casco verzekering.

WA beperkt casco autoverzekering
Met een WA beperkt casco autoverzekering is je auto ook verzekerd voor schade door:

 • Brand, ontploffing
 • Inbraak, diefstal, poging tot diefstal
 • Storm of hagelschade
 • Schade door botsing met loslopende dieren
 • Ruitbreuk, glasschade zoals een sterretje

WA Casco autoverzekering
De WA cascodekking is de meest uitgebreide dekking die verkrijgbaar is op het gebied van autoverzekering en wordt ook wel all-risk of WA+Casco genoemd. Met een WA cascodekking ben je verzekerd voor o.a:

 • Brand, ontploffing
 • Inbraak, diefstal, poging tot diefstal
 • Storm of hagelschade
 • Schade door botsing met loslopende dieren
 • Ruitbreuk, glasschade zoals een sterretje
 • Schade door vandalisme
 • Schade door botsen, slippen van de weg raken

Uitbreidingen bij een autoverzekering:

Ongevallen inzittendenverzekering
Met een ongevallen inzittendenverzekering zijn de bestuurders en passagiers verzekerd ten tijde van een ongeval ongeacht de schuldvraag. De ongevalleninzittendenverzekering keert uit bij blijvende invaliditeit en overlijden. Bijvoorbeeld € 7500,-- bij overlijden en € 30.000,-- bij blijvende invaliditeit.

Schadeverzekering inzittenden
Keert ook uit bij blijvende invaliditeit en overlijden na een ongeval maar is een uitgebreidere dekking dan de ongevallen inzittendenverzekering en heeft een hogere verzekerde som tot € 1.000.000,--. De verzekering keert ook uit aan materiële zaken tijdens een ongeval.

Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulpverlening voor het verhalen van een schade op de tegenpartij. De rechtsbijstandverzekering is vaak uit te breiden met de module verkeer waardoor ook overige verkeerszaken of geschillen met bijvoorbeeld een garage verzekerd zijn.

No-claimbeschermer
Een verzekering die als het ware de no-claimkorting bevriest na een schuldschade. De schadevrije jaren worden wel aangepast bij een schade maar de korting blijft hetzelfde na 1 schade. Bij 2 schades of meer wordt de no-claimkorting wel aangepast. Niet iedere verzekeraar biedt de mogelijkheid om een no-claimbeschermer af te sluiten.

Aanschafwaardeverzekering

Erg handig voor occassions of tweedehands auto's waarbij je het bedrag van aanschaf verzekerd voor bijvoorbeeld 1,2,3 jaar bij schade.

Nieuwwaardeverzekering
Aanvullende verzekering voor de nieuwwaarde gedurende een bepaalde periode bijvoorbeeld 1,2,3,5 jaar. De nieuwwaarde verzekering kan alleen afgesloten worden bij nieuwe auto's.

Pechhulpverzekering
Met een pechhulpverzekering ben je verzekerd van hulp pech of een defect onderweg. Het verzekeringsgebied kun je zelf bepalen bijvoorbeeld binnen de Benelux, Europa of alleen Nederland. Ook kun je ervoor kiezen om woonplaatsservice mee te verzekeren of dit niet te verzekeren.

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met een van onze adviseurs
31 januari 2019

Het boeken van een reis die u zelf samenstelt en uw reis-/ annuleringsverzekering.

28 mei 2018

OP REIS?

OP REIS? DAN AANDACHT VOOR DE REISVERZEKERING U heeft er al veel tijd ingestoken. De reisgidsen en websites zijn uitgeplozen en de keuze is gemaakt. Ons […]
3 april 2018

Kent U de stichting salvage?

Wij hopen natuurlijk dat het u nooit zal overkomen. Maar wanneer u toch eens te maken krijgt met een forse brand in uw woning dan is […]
2 februari 2018

Schade aan uw auto na joyriding

Op 1 januari van dit jaar waren de nieuwsmedia eensgezind: het was een rustige jaarwisseling! Tja het is maar hoe je het bekijkt. Ter gelegenheid van […]
18 augustus 2017

Particulier of zakelijk

VERTEL ONS WANNEER U (EEN BEETJE) ONDERNEMER WORDT Veel verzekeringsvoorwaarden maken een scherp onderscheid tussen ‘particulier’ en ‘zakelijk’. Informeer ons wanneer u vanuit uw particuliere omgeving […]