Bromfietsverzekering

Bereken premie bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering berekenen

Direct een bromfietsverzekering berekenen en vergelijken? Bereken de premie voor de bromfietsverzekering via onderstaande module. Het afsluiten van een bromfietsverzekering is o.b.v. execution-only. Wil je liever een advies over een dekking of voorwaarden? Neem dan contact met ons op.

Top 5 vragen:

Ben ik direct verzekerd?
Ja, na het aanvragen van een verzekering ontvang je per mail een dekkingsbevestiging. Hierin wordt aangegeven of er door de verzekeraar een voorlopige dekking wordt afgegeven. Na acceptatie door de verzekeraar volgt de polis en groene kaart per post of per mail.
Hoe kan ik de premie betalen?
De premie kun je per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar voldoen. Indien je ervoor kiest om de premie per jaar te voldoen dan kan dit een aardige korting opleveren van +/- 6%. Veel verzekeraars hanteren namelijk bij betaling in termijnen een toeslag daarnaast bespaar je elk halfjaar/ kwartaal/ maand op de prolongatiekosten welke € 1,00 per prolongatie bedragen. Let op: bij betaling per maand/ kwartaal/ halfjaar is een automatische incasso verplicht.
Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?
Schadevrije jaren worden door de verzekeraar gebruikt om de aanvangskorting/ no-claimkorting te bepalen. Schadevrije jaren worden opgebouwd per motorrijtuig, schadevrije jaren kunnen zowel positief als negatief zijn. Schadevrije jaren kunnen slechts eenmalig gebruikt worden. Heb je dus op dit moment een motorverzekering met 6 schadevrije jaren dan kun je deze niet nogmaals gebruiken voor de verzekering van je auto. De schadevrije jaren kun je wel gebruiken als de motorverzekering wordt beëindigd.
Hoe kan ik mijn huidige verzekering opzeggen?
Als je de verzekering wil opzeggen/ beeindigen dan kun je dit op 2 verschillende manieren doen. 1. Bij verkoop kun je de verzekering beeindigen door een vrijwaringsbewijs te verzenden van de oude auto. Met een vrijwaringsbewijs kun je de verzekering van je auto vaak per direct/ verkoopdatum beeindigen. 2. Door een schriftelijke opzegging te verzenden naar je verzekeraar. Let op veel verzekeraars hanteren een opzegtermijn van 1 maand.

Onderstaand een overzicht van de verschillende soorten en dekkingen:

Wat is verzekerd? WA WA+Diefstal WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden?
Schade door diefstal?
Schade door storm
Schade door brand?
Schade door vandalisme
Schade door botsen/ slippen/ vallen

Aanvullende verzekeringen

Ongevallen verzekering opzittenden Met een Ongevallenverzekering voor opzittenden bent U verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit. Dit is meestal gemaximeerd bijvoorbeeld € 2500,-- bij overlijden en € 15000,-- bij invaliditeit.

Rechtsbijstandverzekering / Verhaalservice verzekering: Deze verzekering voorziet in rechtshulp voor het verhalen van een schade op de tegenpartij.


  • Actief sinds 1990

  • Telefonisch goed bereikbaar

  • Persoonlijk advies

  • Hulp bij schade