Pensioen


Het pensioenstelsel in vogelvlucht:

Hoe kan men pensioen opbouwen in Nederland? Het pensioenstelsel in Nederland bestaat uit 3 pijlers namelijk:

Sociale zekerheid (AOW)
Het aanvullend pensioen via Uw werkgever.
Zelf vermogen opbouwen/ voorzieningen treffen.

Meer weten over dit onderwerp?

Afspraak maken .

Pensioen

We moeten in Nederland met zijn allen steeds langer doorwerken. De meeste Nederlanders bouwen pensioen op via de werkgever vandaar dat de meeste mensen er dan ook vanuit gaan dat dit pensioen goed geregeld is. Helaas blijkt in de praktijk dat toch veel mensen een pensioentekort hebben. Zo kan het zijn dat men bijvoorbeeld is gewisseld van baan is gescheiden of in het verleden of er niet altijd is deelgenomen aan een pensioenregeling. Hierdoor kan een pensioengat ontstaan waardoor mensen op latere leeftijd een tekort aan inkomen hebben.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om straks voldoende inkomen te hebben op de pensioengerechtigde leeftijd maak dan snel een afspraak met een van onze adviseurs. Wij kunnen dan het e.e.a. voor u in kaart brengen en uitwerken.

Wat doen wij voor U bij een pensioenadvies?

Wij kijken naar uw huidige inkomen en het gewenste inkomen op de pensioendatum. Als wij over voldoende gegevens beschikken maken wij een vermogensplan op met wat de mogelijkheden zijn voor uw specifieke situatie. Na dit plan infomeren wij U over de verschillende mogelijkheden van pensioenopbouw. Ook houden wij hierbij rekening met de fiscale aspecten.

Aan wie geven wij pensioenadvies?

  • De directeur groot aandeelhouder
  • Werknemers van Uw onderneming
  • Particulieren

Veelgestelde vragen pensioen

Hoe staat mijn pensioen ervoor?

De meeste Nederlanders bouwen pensioen op via hun werkgever. Om een goed overzicht te krijgen in Uw huidige pensioensituatie verwijzen wij U naar mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze website kunt U inloggen en Uw pensioenaanspraken bekijken. Is dit bedrag naar Uw mening te weinig dan kunt Uzelf extra voorzieningen treffen

Wat is een lijfrenteverzekering / lijfrenterekening?

Met een lijfrenteverzekering of lijfrenterekening kunt U op verschillende manieren pensioen opbouwen en uit laten keren.

Lijfrenterekening
Op een lijfrenterekening wordt vaak gespaard tegen een vast rendement. Met een lijfrenterekening bouw je vermogen op, op een geblokkeerde rekening.

Lijfrenteverzekering
Bij een lijfrenteverzekering heb je de keuze om te sparen of te beleggen voor later. Bij een lijfrenteverzekering betaal je iedere maand/ jaar premie tot de eindleeftijd.

Het opbouwen van vermogen via een lijfrenteverzekering of lijfrenterekening kan fiscaal aantrekkelijk zijn.

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact met ons op.

Ik ben zelfstandig ondernemer hoe kan ik pensioen opbouwen?

Als zelfstandig ondernemer kunt U op verschillende manieren pensioen opbouwen namelijk:

  • In eigen beheer
  • Via een lijfrenteverzekering of lijfrenterekening
  • Sinds 1990

  • Telefonisch goed bereikbaar

  • Onafhankelijk

  • Persoonlijk