Pensioen

Pensioen

We moeten in Nederland met zijn allen steeds langer doorwerken. De meeste Nederlanders bouwen pensioen op via de werkgever vandaar dat de meeste mensen er dan ook vanuit gaan dat dit pensioen goed geregeld is. Helaas blijkt in de praktijk dat toch veel mensen een pensioentekort hebben. Zo kan het zijn dat men bijvoorbeeld is overgestapt van baan, is gescheiden of niet volledig heeft deelgenomen aan pensioenregeling. Hierdoor kan een pensioengat ontstaan waardoor mensen op latere leeftijd een tekort aan inkomen hebben en hun levenswijze moeten aanpassen.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om straks voldoende inkomen te hebben op de pensioengerechtigde leeftijd maak dan snel een afspraak met een van onze adviseurs. Wij kunnen dan het e.e.a. voor u in kaart brengen en uitwerken.

Hoe is ons pensioen opgebouwd in Nederland?

  • AOW
  • Aanvullend pensioen opgebouwd via werkgever of voormalige werkgevers
  • Eigen voorzieningen bijvoorbeeld spaargeld, waarde uit beleggingen maar ook bijvoorbeeld uitkeringen uit lijfrentevoorzieningen, zoals een lijfrenterekening of lijfrenteverzekering.

Aan wie geven wij pensioenadvies?

  • Particulieren
  • Zelfstandig ondernemers
  • Werknemers
  • Werkgevers

Benieuwd naar onze tarieven voor pensioenadvies?

Bent U al klant bij mathe kuijpers assurantien en hypotheken b.v. dan kunnen wij Uw pensioen voor een gereduceerd tarief verzorgen. Het openen van een lijfrenterekening kan bijvoorbeeld al vanaf € 150,--. Neem dan contact met ons op of bekijk ons dienstverleningsdocument.

Direct een afspraak maken?

Maak een afspraak met een pensioenadviseur

Veelgestelde vragen pensioen

Hoe staat mijn pensioen ervoor?

De meeste Nederlanders bouwen pensioen op via hun werkgever. Om een goed overzicht te krijgen in Uw huidige pensioensituatie verwijzen wij U naar mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze website kunt U inloggen en Uw pensioenaanspraken bekijken. Is dit bedrag naar Uw mening te weinig dan kunt Uzelf extra voorzieningen treffen

Wat is een lijfrenteverzekering / lijfrenterekening?

Met een lijfrenteverzekering of lijfrenterekening kunt U op verschillende manieren pensioen opbouwen en uit laten keren.

Lijfrenterekening
Op een lijfrenterekening wordt vaak gespaard tegen een vast rendement. Met een lijfrenterekening bouw je vermogen op, op een geblokkeerde rekening.

Lijfrenteverzekering
Bij een lijfrenteverzekering heb je de keuze om te sparen of te beleggen voor later. Bij een lijfrenteverzekering betaal je iedere maand/ jaar premie tot de eindleeftijd.

Het opbouwen van vermogen via een lijfrenteverzekering of lijfrenterekening kan fiscaal aantrekkelijk zijn.

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact met ons op.

Ik ben zelfstandig ondernemer hoe kan ik pensioen opbouwen?

Als zelfstandig ondernemer kunt U op verschillende manieren pensioen opbouwen namelijk:

  • In eigen beheer of via eigen voorzieningen
  • Via een lijfrenteverzekering of lijfrenterekening