Ziekengeldverzekering
Hypotheek

Mathé Kuijpers

Wil jij een advies op maat voor jouw hypotheek, particuliere of zakelijke verzekeringen? Maak dan snel een afspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gewoon bij je thuis of bij ons op kantoor. Wij komen graag bij je langs om het e.e.a. te bespreken.

Ziekengeldverzekering

Een ziekengeldverzekering is voornamelijk van belang voor bedrijven die werknemers in dienst hebben. Een ziekengeldverzekering ook wel ziekteverzuimverzekering genoemd, biedt dekking voor de doorbetaling van loon gedurende de eerste twee jaar. Afhankelijk van Uw CAO kan dit 70% of 100% van het loon zijn. Na deze periode loopt U risico voor de WIA/ WGA met een maximale duur van 10 jaar. Bij een verzuimverzekering is het mogelijk om een re-integratie of arbo-module af te sluiten op deze manier is ook het re-integratietraject volledig afgedekt.

De voordelen van een ziekengeldverzekering

  • De loondoorbetalingsplicht kunt U eenvoudig afdekken
  • Advies en een goede vergelijking van de verzuimmarkt
  • Re-integratiewerkzaamheden / arbodienst eenvoudig mee te verzekeren
  • Keuze uit verschillende eigen risico termijnen.
  • Eenvoudig Uw ziekmeldingen doorgeven

Wat doen wij

Wij vergelijken de premies bij verschillende verzekeraars en instanties. Na de vergelijking geven wij U een advies over de mogelijkheden.

Offerte ziekteverzuimverzekering

Direct een offerte aanvragen voor Uw ziekengeldverzekering?

Offerte aanvragen

Meer informatie?

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Veelgestelde vragen ziekteverzuimverzekering

Wat dekt een ziekteverzuimverzekering?

Sommige werkgevers hebben het ziekteverzuim verzekerd via het UWV als U kiest voor het eigen risicodragerschap kunt U ervoor kiezen om het risico van loondoorbetaling zelf te dragen of te verzekeren bij een verzuimverzekeraar.

Eigenrisicodragerschap

Als U ervoor kiest om eigen risicodrager te worden voor de ziektewet dan loopt U financieel gezien een behoorlijk risico. Ook voor mkb-ers is dit risico voor een onderneming doorgaans erg hoog.

Bijvoorbeeld

Een werknemer verdient +/- € 35000,-- per jaar U bent dan verplicht om de eerste twee jaar zijn jaarsalaris door te betalen bij langdurige ziekte. Een behoorlijk risico voor een middelgrote ondernemer, daarnaast moet U waarschijnlijk iemand in dienst nemen om de werkzaamheden van deze werknemer op te vangen. U loopt op deze manier dus tegen dubbele lasten aan. Daarnaast moet U ervoor zorgen dat de werknemer snel reintegreerd op werkvloer en krijgt U te maken met de wet verbetering poortwachter.

De oplossing een verzuimverzekering

Met een ziekteverzuimverzekering kunt U eenvoudig de eerste 2 jaar van loondoorbetalingsverplichting verzekeren. U verzekerd hierbij bijvoorbeeld 100% gedurende het eerste jaar en en 70% gedurende het 2e jaar.

Is een verzuimverzekering verplicht?
Nee, een ziekteverzuimverzekering is niet verplicht. Als U in staat bent om gedurende de eerste 2 jaar zelf het loon door te betalen van Uw zieke werknemer(s) dan kunt U ervoor kiezen dit risico zelf te dragen.
Ik ben nu verzekerd bij het UWV wanneer kan ik overstappen

Overstappen van het UWV naar een verzuimverzekering kan op 2 momenten per jaar:

  • 1 januari
  • 1 juli

Overstappen naar eigenrisicodragerschap

Als Uw wilt overstappen naar het eigenrisico dragerschap dient U een aanvraag te doen bij de belastingdienst. Het aanvraagformulier moet 13 weken voor de overstap data bij de belastingdienst binnen zijn dus voor 2 oktober of voor 1 april

Daarnaast moet U voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Uw eigenrisicodragerschap voor de ZW is in de 3 jaar voor de beoogde ingangsdatum niet door uzelf beëindigd, niet door ons vanwege de noodregeling van hoofdstuk 3.5 van de Wet op het financieel toezicht en ook niet doordat u zich bij de verzuimbegeleiding van uw zieke (ex-)werknemers niet langer laat bijstaan door een gecertificeerde deskundige of dienst.
  • U hebt afspraken gemaakt over de verzuimbegeleiding van de zieke (ex-)werknemers voor wie u eigenrisicodrager wilt worden, en u hebt deze afspraken vastgelegd. U stuurt een kopie van deze afspraken met uw aanvraag mee

Voor een formulier klikt U hier

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met een van onze adviseurs
31 januari 2019

Het boeken van een reis die u zelf samenstelt en uw reis-/ annuleringsverzekering.

28 mei 2018

OP REIS?

OP REIS? DAN AANDACHT VOOR DE REISVERZEKERING U heeft er al veel tijd ingestoken. De reisgidsen en websites zijn uitgeplozen en de keuze is gemaakt. Ons […]
3 april 2018

Kent U de stichting salvage?

Wij hopen natuurlijk dat het u nooit zal overkomen. Maar wanneer u toch eens te maken krijgt met een forse brand in uw woning dan is […]
2 februari 2018

Schade aan uw auto na joyriding

Op 1 januari van dit jaar waren de nieuwsmedia eensgezind: het was een rustige jaarwisseling! Tja het is maar hoe je het bekijkt. Ter gelegenheid van […]
18 augustus 2017

Particulier of zakelijk

VERTEL ONS WANNEER U (EEN BEETJE) ONDERNEMER WORDT Veel verzekeringsvoorwaarden maken een scherp onderscheid tussen ‘particulier’ en ‘zakelijk’. Informeer ons wanneer u vanuit uw particuliere omgeving […]