Ziekengeldverzekering

Ziekengeldverzekering

Een ziekengeldverzekering is voornamelijk van belang voor bedrijven die werknemers in dienst hebben. Een ziekengeldverzekering ook wel ziekteverzuimverzekering genoemd, biedt dekking voor de doorbetaling van loon gedurende de eerste twee jaar. Afhankelijk van Uw CAO kan dit 70% of 100% van het loon zijn. Na deze periode loopt U risico voor de WIA/ WGA met een maximale duur van 10 jaar. Bij een verzuimverzekering is het mogelijk om een re-integratie of arbo-module af te sluiten op deze manier is ook het re-integratietraject volledig afgedekt.

De voordelen van een ziekengeldverzekering

 • De loondoorbetalingsplicht kunt U eenvoudig afdekken
 • Advies en een goede vergelijking van de verzuimmarkt
 • Re-integratiewerkzaamheden / arbodienst eenvoudig mee te verzekeren
 • Keuze uit verschillende eigen risico termijnen.
 • Eenvoudig Uw ziekmeldingen doorgeven

Wat doen wij

Wij vergelijken de premies bij verschillende verzekeraars en instanties. Na de vergelijking geven wij U een advies over de mogelijkheden.

Offerte ziekteverzuimverzekering

Direct een offerte aanvragen voor Uw ziekengeldverzekering?

Offerte aanvragen

Meer informatie?

Neem contact met ons op of maak een afspraak

Veelgestelde vragen ziekteverzuimverzekering

Wat dekt een ziekteverzuimverzekering?

Sommige werkgevers hebben het ziekteverzuim verzekerd via het UWV als U kiest voor het eigen risicodragerschap kunt U ervoor kiezen om het risico van loondoorbetaling zelf te dragen of te verzekeren bij een verzuimverzekeraar.

Eigenrisicodragerschap

Als U ervoor kiest om eigen risicodrager te worden voor de ziektewet dan loopt U financieel gezien een behoorlijk risico. Ook voor mkb-ers is dit risico voor een onderneming doorgaans erg hoog.

Bijvoorbeeld

Een werknemer verdient +/- € 35000,-- per jaar U bent dan verplicht om de eerste twee jaar zijn jaarsalaris door te betalen bij langdurige ziekte. Een behoorlijk risico voor een middelgrote ondernemer, daarnaast moet U waarschijnlijk iemand in dienst nemen om de werkzaamheden van deze werknemer op te vangen. U loopt op deze manier dus tegen dubbele lasten aan. Daarnaast moet U ervoor zorgen dat de werknemer snel reintegreerd op werkvloer en krijgt U te maken met de wet verbetering poortwachter.

De oplossing een verzuimverzekering

Met een ziekteverzuimverzekering kunt U eenvoudig de eerste 2 jaar van loondoorbetalingsverplichting verzekeren. U verzekerd hierbij bijvoorbeeld 100% gedurende het eerste jaar en en 70% gedurende het 2e jaar.

Is een verzuimverzekering verplicht?
Nee, een ziekteverzuimverzekering is niet verplicht. Als U in staat bent om gedurende de eerste 2 jaar zelf het loon door te betalen van Uw zieke werknemer(s) dan kunt U ervoor kiezen dit risico zelf te dragen.
Ik ben nu verzekerd bij het UWV wanneer kan ik overstappen

Overstappen van het UWV naar een verzuimverzekering kan op 2 momenten per jaar:

 • 1 januari
 • 1 juli

Overstappen naar eigenrisicodragerschap

Als Uw wilt overstappen naar het eigenrisico dragerschap dient U een aanvraag te doen bij de belastingdienst. Het aanvraagformulier moet 13 weken voor de overstap data bij de belastingdienst binnen zijn dus voor 2 oktober of voor 1 april

Daarnaast moet U voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Uw eigenrisicodragerschap voor de ZW is in de 3 jaar voor de beoogde ingangsdatum niet door uzelf beëindigd, niet door ons vanwege de noodregeling van hoofdstuk 3.5 van de Wet op het financieel toezicht en ook niet doordat u zich bij de verzuimbegeleiding van uw zieke (ex-)werknemers niet langer laat bijstaan door een gecertificeerde deskundige of dienst.
 • U hebt afspraken gemaakt over de verzuimbegeleiding van de zieke (ex-)werknemers voor wie u eigenrisicodrager wilt worden, en u hebt deze afspraken vastgelegd. U stuurt een kopie van deze afspraken met uw aanvraag mee

Voor een formulier klikt U hier

Klantenservice:

Een wijziging kunt U telefonisch aan ons doorgeven. Het kan echter voorkomen dat wij gesloten zijn, wij zijn dagelijks van maandag tot vrijdag geopend van 08:30 uur tot 17:00 en op zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur. Onze adviseurs helpen U graag verder.

24 uur per dag 7 dagen per week.

Uiteraard is het ook mogelijk om 24 uur per dag 7 dagen per week informatie terug te vinden of wijzigingen door te geven op onze website.

Direct aan de slag:

Direct Uw gegevens laten wijzigen

Direct een wijziging doorgeven dat kun natuurlijk tijdens onze openingstijden telefonisch. Het kan echter voorkomen dat wij gesloten zijn, wij zijn dagelijks van maandag tot vrijdag geopend van 08:30 uur tot 17:00 en op zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur.

Uiteraard kunt U ook direct iets aan ons doorgeven via onze website dit kan 24 uur per dag 7 dagen per week.

Adreswijziging
Betaaltermijn wijzigen
Rekeningnummer wijzigen
Motorrijtuigenverzekering wijzigen
Verkoop motorrijtuig

Direct een schade melden

Schade melden

Direct een schade melden. Uiteraard kunt U de schade ook melden via de polismap-app
 • Graag een toedrachtsomschrijving geven hoe de schade is ontstaan.
 • Geeft hier een indicatie van het schadebedrag op.
 • Heeft U een politierapport of aangifte gedaan?
 • Upload hier de bestanden zoals politierapport, offerte, aankoopnota, foto's, en het schadeformulier. Let op: maximaal 5 bestanden totaal 6MB.
  Sleep je bestanden hier of
  Geaccepteerde bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, bmp, jpeg.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Onderstaand een overzicht van veelgestelde vragen aan ons kantoor. Uiteraard kunt U ook contact met ons opnemen tijdens onze openingstijden en Uw vraag stellen aan een van onze adviseurs.

Veelgestelde vragen algemeen

Hoe kan ik jullie bereiken

Telefonisch

Ons kantoor is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 14:00 uur. Wij zijn bereikbaar onder telefoonnumer: 0168-407320

E-mail

info@mathekuijpers.nl

Per post

Postbus 61,
4760AB Zevenbergen

Bezoekadres:

Vlietweg 3a,
4759 CE Noordhoek

Welke producten en diensten bieden jullie aan?

Wij adviseren en bemiddelen in verschillende financiële producten van verschillende aanbieders en verzekeraars. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Particuliere Schadeverzekeringen
 • Zakelijke schadeverzekeringen
 • Hypotheken
 • Pensioen
 • Inkomensverzekeringen
 • Levensverzekeringen
 • Overlijdensverzekeringen
 • Zorgverzekeringen
 • Financieringen

Daarnaast kunnen wij je ook helpen bij sparen en beleggen. Aan en verkoop van woningen, financieel advies, woningtaxaties en particuliere belastingaangiftes.

Ik ga samenwonen

U gaat samenwonen, als U gaat samenwonen dienen er diverse verzekeringen aangepast te worden denk o.a. aan de reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, rechtsbijstandverzekering en eventueel de autoverzekering

Samenloop van verzekeringen

Zodra je gaat samenwonen krijg je vaak te maken met een samenloop van verschillende verzekeringen. Jij en je partner kunnen immers allebei een verzekeringspakket hebben afgesloten. Bij het samenwonen is het dan ook verstandig om te kijken naar de verzekeringen welke opgezegd kunnen worden dit om dubbele dekkingen en kosten te voorkomen. Daarnaast kun je vaak een extra korting op de autoverzekering.

De hypotheek

Ook op hypotheekgebied kun je het e.e.a laten aanpassen indien je ervoor kiest om de woning samen te bekostigen. Laat het e.e.a. goed beschrijven bij de notaris in je samenlevingscontract alvorens je van plan bent dit te doen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Wij krijgen een kind

Bij het krijgen van een kind moeten er ook op financieel gebied diverse zaken geregeld worden. Denk hierbij aan schadeverzekeringen,spaarproducten, en levens/overlijdensverzekeringen en de zorgverzekering.

Schadeverzekeringen

Bij schadeverzekeringen moet het kind vaak meeverzekerd worden denk hierbij bijvoorbeeld aan: De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering. Ook de inzittendendekking van Uw autoverzekering kan aangepast moeten worden.

Overlijdensverzekeringen

Het meeverzekeren van Uw kind op bijvoorbeeld een uitvaartverzekering is vaak gratis tot een bepaalde leeftijd. In sommige gevallen kan het toch verstandiger zijn om alvast een uitvaartverzekering af te sluiten voor Uw zoon/dochter. De premie van een uitvaartverzekering namelijk leeftijdsgebonden waardoor de premie nu laag is voor het verzekeren van Uw kind.

Pensioen

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar het nabestaandepensioen van Uw huidige pensioenregeling. Bij de meeste pensioenregelingen is namelijk het nabestaandenpensioen/ wezenpensioen afgedekt.

Meer weten over dit onderwerp en weten wat U kunt regelen voor Uw zoon/ dochter? neem contact met ons op.

Zorgverzekering

Ook bij de zorgverzekering dient je kindje aangemeld te worden.
Bij welke organisaties zijn jullie aangesloten

Wij zijn o.a. aangesloten bij de volgende instanties:

 • KVK
 • Kifid
 • AFM
 • SEH
 • VBO
 • NRVT